AROMATERAPI – GRUNNKURS (diplom)

Hva er aromaterapi?

Aromaterapi er en holistisk praksis hvor man bruker naturlige oljer utvunnet fra blomster, bark, stilker, blader, røtter eller andre deler av en plante for å forbedre psykologisk og fysisk helse og velvære. Den inhalerte aromaen fra disse "essensielle" oljene antas å stimulere hjernens funksjon og mange andre fysiologiske prosesser i kroppen. Eteriske oljer kan også absorberes gjennom huden, hvor de beveger seg gjennom blodet og kan fremme healing av hele kroppen.

Aromaterapi kan også defineres som kunsten og vitenskapen om å bruke naturlig ekstraherte aromatiske essenser. Aromaterapi søker å utforske det fysiologiske, psykologiske og spirituelle området til et individs respons på aromatiske ekstrakter, samt å observere og forbedre individets medfødte helbredelsesprosess.

Aromaterapi er en komplementær og alternativ terapi som bruker essensielle oljer for å fremme både fysisk og psykisk helse. Det brukes ofte i forbindelse med massasje, meditasjon/mindfulness og andre terapier for å oppnå helse og helbredelse.

Aromaterapi har blitt populært de siste årene, og klinisk aromaterapi (bruk av spesifikke essensielle oljer for forebygging og behandling av helsetilstander) blir innlemmet i behandlingsplaner av naturleger, leger, registrerte sykepleiere, fysioterapeuter, autoriserte massasjeterapeuter, healere, og akupunktører samt andre helsepersonell.

Mål for kurset

Målet med dette kurset er å gi en oversikt over aromaterapi, beskrive den historiske bruken av duft og aromaterapi for helbredelse, metodene for utvinning og påføring av eteriske oljer, de kliniske effektene av eteriske oljer, bruk av aromaterapi for spesifikke tilstander, kontraindikasjoner angående bruk av aromaterapi, og nøkkelelementene i noen av de vanligste essensielle aromatiske helbredende oljene.

Læringsmål for kurset i aromaterapi

Etter å ha fullført dette kurset vil du kunne:

- Definere aromaterapi.

- Beskrive den historiske bruken av duft og aromaterapi for helbredelse.

- Beskrive hvordan eteriske oljer tas opp i kroppen.

- Undersøke metoder for utvinning av essensielle oljer.

- Beskrive metoder for påføring av essensielle oljer.

- Beskrive de kliniske effektene av essensielle oljer ved hjelp av en kroppssystemtilnærming.

- Diskutere sikkerhetsspørsmål og kontraindikasjoner ved bruk av aromaterapi.

- Beskrive nøkkelelementene i noen av de vanligste essensielle oljene.

Språk

Kurset er på norsk. Du kan gjøre oppgaver på norsk, svensk, finsk, eller engelsk.

 

Oppgaver og diplom

Kurset inneholder oppgaver som du sender inn underveis. Du kan velge om du vil gjøre oppgavene skriftlig eller som video/lyd. Når du har bestått oppgavene i kurset vil du få et diplom. Kurset gir poeng også dersom du senere tar Healerskolen ved The Paradigm Academy, eller Certified Meta Health eller Healing Practitioner utdanningene.

 

Varighet

Kurset har en varighet på 20 timer inkludert oppgaver du jobber med underveis.  Du kan selv styre tiden fleksibelt, slik at du kan studere ved siden av jobb og/eller andre studier. Det er ingen obligatoriska samlinger, alt kan gjøres i egen tid online når det passer deg.

Dato

Fortløpende oppstart

Praktisk info

Varighet: Individuell studieprogresjon

Opptakskrav: Ingen

Sted: Online kurs (nettkurs)

 

Pris

Normalpris 1500 NOK (149 EUR)

Bankkonto The Paradigm Academy: 94900600822

The Paradigm Academy VIPPS 571965